مدلینگ چیست؟

مدلینگ چیست؟ به طور ساده مدلینگ ابزاری است که به وسیله آن برند ها و شرکت های تولیدی به کمک افرادی که به آنها مدل گفته میشود کالای خود را به معرض نمایش میگذارند . مدلینگ انواع مختلفی دارد که پرطرفدارترین آنها مدلینگ لباس و ماشین میباشد .

گروه خبری دنیای مد ولباس  اولین گروه فعال در پروژه مدلینگ: طراحان مد

اولین گروهی هستند که در یک پروژه مدلینگ شروع به کار می کنند. آنها با طراحی انواع پوشاک ، کیف و کفش ، زیورآلات و هزاران محصول دیگر که امروزه در کیفیت زندگی بشر از اهمیت بسزایی برخوردارند، می توانند خلاقیت کیفیت و زیبایی را در هم بیامیزند. یک طراح مد با ارائه کارهایش به تولیدکنندگان و جلب نظر آنها می تواند برند شخصی خود را  به بازار مد و مدلینگ معرفی کند و طرح خود را به تولید انبوه برساند.

نیرویی دیگر در مدلینگ: تبلیغات و صنعت مدلینگ

تولیدکنندگان که در واقع اسپانسرهای مالی این مجموعه هستند، علاوه بر حمایت های همه جانبه از طراحان مد و تولید محصول، در تبلیغات و بازاریابی محصولات مرتبط با صنعت مدلینگ سرمایه گذاری های هدفدار و بسیار سودمندی دارند.

مقوله دیگری که در این مرحله وارد حیطه ی صنعت مدلینگ می شود ، تبلیغات و بازاریابی است. تبلیغات به اندازه ای دارای اهمیت  است که در صورت ضعیف بودنش می تواند همه کار را تحت الشعاع قرار دهد و حتی باعث رکود صنعت مدلینگ شود.

در تبلیغات و بازاریابی صنعت مدلینگ، شاخه جدیدی وجود دارد تحت عنوان “عکاسی مدلینگ”. در این شاخه، محصول مورد نظر تحت استفاده ی مدل قرار گرفته و عکاسی می شود، به صورتی که زیبایی و تبلیغاتی بودن مدل، همراه با کاربردی بودن محصول مطرح شده و نمایش داده می شود.

شرکت های تولیدی لباس برای تبلیغ برند خود اقدام به برگزاری شوهای لباس معروف به Runway (رانوی) میکنند این شوها به صورت فصلی برگزار میگردد که در آن آخرین ایده ها و طرج های طراح لباس آن برند به معرض نمایش قرار میگیرد برای به نمایش درآمدن این طرح ها از مدل ها استفاده میشود به طوری که آنها آن لباس ها را پوشیده و در صحنه در مسیر مشخص حرکت میکنند . اما چه کسی میتواند مدل باشد؟ مدل بودن شرایط خاص خود را دارد. از جمله ملزومات مدل بودن داشتن قد و وزن و BMI مناسب بدن برای آقایون و بانوان است.

شاخصه‌های لازم برای ورود به عرصه مدلینگ

مشخصات ممکن است در آژانس های مدلینگ مختلف متفاوت باشد . اما دسته دیگری از مدلینگ نیز وجود دارد که در نمایش زنده نیست و مدلینگ عکس نام دارد که در این مدلینگ عامل اصلی داشتن چهره زیبا یا اندام مناسب است و قد اهمیتی در آن ندارد .. همچنین انواع خاص دیگر مدلینگ مانند مدلینگ سایز بزرگ نیز وجود دارد که مدل های آن همگی دارای سایز بسیار بزرگ هستند و معیارهای قد و وزن مناسب در آنها وجود ندارد  …

علاقه مندان به حرفه مدلینگ و مدل شدن در ایران توجه داشته باشند که عمده فعالیت های مدلینگ در ایران حدود ۸۰% به شاخه فتومدلینگ و حدود ۲۰% به شاخه کت واک مدلینگ یا اجرای زنده تعلق دارد.

مدلینگ و تحصیلات مربوطه

در بسیاری از کشورهای غربی، طراحان، مدیران و دست اندرکاران مدل‌ها و صنعت مربوطه مدارس مخصوصی دارند. دانش آموختگان این مراکز در این حرفه و فن حتی دروسی مثل آناتومی بدن انسان، طراحی با نرم‌افزار، و مدیریت را مجبورند بگذرانند. اما خود مدل‌ها نیز گاهی تحصیلات کلاسیک را با هنر و حرفه خود درمی‌آمیزند. بطور نمونه، بروک شیلدز (همسر سابق آندره آغاسی) که در سن ۱۴ سالگی بر روی جلد مجله ووگ قرار گرفت، فارغ‌التحصیل رشته ادبیات زبان فرانسه از دانشگاه پرینستون است.

مدلینگ (مدلاین کار) در ایران و اسلام، یک حرفه محسوب می‌شود یا انجام دادن آن جرم و غیر اسلامی است؟

اگر ارتباطات و تماس‌ها بین چند نفر به‌گونه‌ای باشد که لفظ عام بر آن اطلاق نشود و موجب جریحه‌دار شدن احساسات و افکار عمومی نشود، به هیچ عنوان نیروهای انتظامی و قضایی در آن گستره نباید دخالت کنند تعریف مستهجن در قانون آمده است و نمی‌توان آن را بر هر عملی اطلاق کرد در موضوع مدلینگ، بیش از آنکه در اصل موضوع حرامی رخ داده باشد، در مناقشات پیرامونش مثل توهین‌ها، حرام قطعی صورت گرفته است،  مصادیق جرایمی که در قانون جرایم رایانه آمده است، توسط کارگروه تشخیص محتوای مجرمانه تعیین می‌شود اگر صفحه‌ای به معنای واقعی عمومی باشد و حقیقتا مبادرت به اشاعه فساد کند، باید با گردانندگان آن به طور قاطع برخورد کرد.

بحث اصلی، راجع‌به مدلینگ غیراسلامی، در حوزه جرم‌انگاری موضوع است که آیا می‌توان هر عمل حرامی را جرم، تلقی کرد و بر اساس آن، دستگاه قضا به صورت موردی، مساله را مورد تحقیق و رسیدگی قرار دهد؟ به‌نظر می رسد اگر چنین بود، باید تمام افعالی از قبیل دروغ، ترک نماز، عدم پرداخت خمس و زکات و… هم تحت تعقیب و رسیدگی دستگاه قضایی، قرار می گرفت. در حقیقت آنچه میان محرمات غیرقانونی با دیگر اعمال حرام، فاصله می‌گذارد و سبب تمیز آن دو از یکدیگر می‌شود، متن صریح قانون است؛ به نحوی که بر اساس اصل قانونی بودن جرائم و مجازات‌ها، هیچ عملی جرم نیست مگر آنکه در قانون، مجازاتی برای آن تعیین شده باشد.

به گفته یکی از وکلای دادگستری در بحث مدلینگ باید تابع عرف بود. در این حوزه، تنها در یک صورت می توان ورود کرد و آن هم زمانی است که تصاویری مستهجن (به معنای مصرح قانونی) بین افرادی در فضای مجازی، دست‌به‌دست شود و نیروهای ذی‌ربط، به طریقی اتفاقی از آن مجموعه، که آموزه های غیر اخلاقی را رواج می دهند، آگاه شوند. در این صورت قطعا باید با رعایت حدود و ثقور قانونی دخالت کنند.»

منبع: سرپوس

درباره ی J Sadeghi

مطلب پیشنهادی

چند مدل لباس و اکسسوری از رنگ سال ۲۰۲۰- ۹۹

هاتیک: چیزی به عید نوروز نمانده است. در این مقاله می خواهیم به چند مورد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *